Команда студентів Одеської політехніки перемогла у фіналі національного конкурсу студентських стартапів Student Startup Battle

21 лютого 2022 року

Відбувся фінал конкурсу стартапів Student Startup Battle. Це національний конкурс студентських стартапів, який проходить в межах ініціативи «Підприємницький університет», яка реалізується стартап-інкубатором YEP спільно з Міністерство освіти і науки України, Міністерство цифрової трансформації України, Дія.Бізнес, Міністерство молоді та спорту України, Ukrainian Startup Fund, Genesis, Cisco, OKKO за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

У фінал вийшли десять команд, які у межах ініціативи “Підприємницький університет” за семестр пройшли шлях від генерації ідеї до першого "дорослого" виступу та презентували свої проєкти в онлайн-форматі.

Боролися за перемогу й три команди студентів Навчально-наукового інституту комп’ютерних систем Одеської політехніки (ці стартапи також приймають участь у програмі CIG R&D Lab, що надає їм фінансову допомогу). Керував проєктами доцент Кафедри інженерії програмного забезпечення Роговський Вадим Томович.

Проєкти команд:

  • Advertisement Bot – рекламна платформа, яка дозволяє автоматизовано монетизувати Telegram ресурси та/або отримувати охоплення цільової аудиторії, не залишаючи Telegram. Автор та виконавець проєкту – Герман Чуйков.
  • Atheneum – платформа, що спрощує монетизацію контенту за допомогою NFT. Автори та виконавці проєкту – Данило Ляховецький, Артем Бучіхін, Ілля Зубков, Ілля Крантовський та Ерік Поди. Telegram-канал стартапу за посиланням.
  • Мері Поппінс – державна система для здійснення онлайн-моніторингу благополуччя всиновлених дітей. Авторка та виконавець проєкту – Діана Соловйова.

За підсумками фіналу, стартап Atheneum став переможцем конкурсу. За підтримки Vacuum - Deep Tech accelerator команда стартапу вирушить на Young Entrepreneurs Summer School — тижневу освітню подію у Таллінні від провідного європейського акселератора Startup Wise Guys.

Команди Atheneum та Advertisement Bot потрапляють в п'ятірку призерів, які продовжуватимуть розвивати свої стартапи в рамках інкубаційної програми YEP!Starter.