В рамках співпраці Національного університету "Одеська політехніка" з Університетом прикладних наук Анхальт (м. Кетен, Німеччина) проведено перекладацьку практику-стажування студентів Українсько-німецького навчально-наукового інституту

8 березня 2023 року

Протягом 3-х тижнів (з 13 лютого по 3 березня 2023 року) студенти 4-го курсу Українсько-німецького навчально-наукового інституту у супроводі викладачів кафедри англійської філології та перекладу (доц. Чепелюк Н.І. та доц. Ростомової Л.М.), у рамках договору про міжнародну співпрацю між Національним університетом "Одеська політехніка" та Anhalt University of Applied Sciences (м. Кетен, Німеччина), за підтримки міжнародних програм DAAD та ERASMUS +, успішно пройшли перекладацьку практику-стажування в Університеті прикладних наук Анхальт.

Теоретично-практичний курс під назвою "Технології перекладу та німецька мова і культура" сприяв академічному обміну професійними навичками та поглибив співпрацю між викладачами та студентами зазначених університетів за такими напрямками:

  • Локалізація програмного забезпечення: проекти, інструменти та формати;
  • Машинний переклад і постредагування;
  • Регулярні вирази – корисні помічники для перекладу та локалізації;
  • Німецька мова та культура.

Успішне проходження перекладацької практики було забезпечено завдяки високопрофесійній команді Університету прикладних наук Анхальт, а саме: - проф., д. філ. н., пані Уті Зеевальд-Хеег, док. філ. н. пані Олені Беззубовій, док. філ. н. пану Річарду Сліпу, к.н. пані Лесі Івашкевич.

За підсумками перекладацької практики-стажування усі студенти Одеської політехніки успішно склали підсумкові іспити та отримали сертифікати. 

Викладачі Анхальтського Університету прикладних наук відмітили достатньо високий рівень знань та мовної підготовку наших студентів, як з німецької так і з англійської мови.  

Крім того, студенти практикувалися у перекладі з іноземних мов (англійської та німецької), відвідали музей німецької мови, взяли участь у заходах присвячених Міжнародному дню рідної мови у м. Берлін та у низці заходів присвячених місцевим традиціям, історії та сучасній культурі.