В Державному університеті «Одеська політехніка» відбулась робоча зустріч професора Університету штату Мічиган з працівниками Навчально-наукового інституту енергетики та комп’ютерно-інтегрованих систем управління

4 жовтня 2021 року

На Кафедрі атомних електростанцій спільно з компанією «Ecosoft», в рамках проєкту Fulbright Specialist Program Project (ID: FSP - P006963) відбулась робоча зустріч професора Університету штату Мічиган (Сполучені Штати Америки) Володимира Тарабара з працівниками Навчально-наукового інституту енергетики та комп’ютерно-інтегрованих систем управління.

Метою зустрічі було обговорення питань співробітництва в галузі науки й освіти. Зокрема, професором Тарабара В. були викладені дві лекції:

  1.  Методологія викладання основ водопідготовки для студентів і методологія підготовки аспірантів для дослідницької роботи.
  2.  Мембрани та мембранні технології: фундаментальні основи й застосування у водопідготовці.

Обговорено широке коло питань, що стосуються методики викладання й організації наукової роботи у закладах вищої освіти Сполучених Штатів та України, відмінність у системах підготовки інженерних і наукових кадрів.

Були порушені питання проблем комунікації між студентами й викладачами, сучасної підготовки професорсько-викладацького складу.